Segways voortaan toegelaten in de Brugse binnenstad

Segways zijn voortaan - onder strikte voorwaarden - toegelaten in Brugge. Er reden al 25 van die elektronische steps rond in Brugge, maar tot nog toe was niet volledig duidelijk of dat nu mocht of niet. De nieuwe regeling moet meer duidelijkheid scheppen.
AP2008

In veel toeristische steden rijden er Segways rond. Dat zijn een soort van elektronische steps die - vaak in groep - verhuurd worden om de stad te verkennen. Ook in Brugge rijden er 25 van die Segways rond, maar tot nog toe was niet duidelijk of dat eigenlijk wel mocht. De nieuwe regeling moet nu dus meer duidelijkheid brengen.

"In theorie zijn die Segways eigenlijk verboden, maar ze bleven rijden", zegt burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) op Radio 2 West-Vlaanderen. "Er dreigt een drempel te worden overschreden. We zien ze steeds meer en meer. We moesten ze echt reglementeren en zo kunnen we ze ook taxeren." De stad Brugge zal per jaar per Segway 120 euro vragen. Er mogen er niet meer dan 25 rondrijden in de stad en maximaal in groepjes van acht.