Seriemoordenaar na vlucht uit Amerikaanse cel weer gevat

Na zijn vlucht uit de gevangenis en de ontvoering van een vrouw heeft de Amerikaanse politie een viervoudige moordenaar weer in de kraag gegrepen. De 40-jarige man was volgens mediaberichten zondag uit een strafinstelling in de Amerikaanse staat Michigan ontsnapt. De gedetineerde was vermoedelijk door een gat in de omheining gevlucht. Dat meldde televisiezender ABC maandag onder aanhaling van gevangenispersoneel. De uitbraak werd zondagnacht opgemerkt.

Op zijn vlucht had de man een vrouw ontvoerd en was met haar wagen 200 kilometer verder naar de aanpalende staat Indiana gereden, waar hij in de loop van maandag gevat kon worden. De vrouw kon eerder bij een stop aan een tankstation ontkomen.

Meer bijzonderheden over de arrestatie van de voortvluchtige zijn volgens CNN niet bekend. De man was in het bezit van een tapijtmes en een hamer, aldus de nieuwszender. De vrouw bleef ongedeerd. Volgens de autoriteiten was de man voor de moord op vier mensen in 1993 meerdere keren tot levenslang veroordeeld. Het Amerikaanse strafrecht laat dergelijke gevangenisstraffen toe.