Sotsji ruimt zwerfhonden op voor Olymische Spelen

Het stadsbestuur van Sotsji heeft nog een aantal "inwoners" gevonden die niet langer welkom zijn tijdens de Olympische Winterspelen. De straathonden van Sotsji werden al in grote getale afgemaakt maar nu wordt het tempo opgedreven.

De repetitie van de openingsceremonie werd verstoord door een zwerfhond en in Rusland is men als de dood dat Olympische medewerkers of sporters in aanraking zouden komen met deze honden. Het hoofd van Basja Services, Aleksej Sorokin zegt aangesteld te zijn om de honden zonder baasje te "vangen en te verwijderen".

Op welke manier dit gebeurt of waar de kadavers nadien terechtkomen, wil hij niet verduidelijken. Russische dierenactivisten zeggen dat de praktijken die Sorokin hanteert “afschuwelijk” zijn

 


 

lees ook