Sportpaleis en AB behoren tot populairste concertzalen (Pollstar)

Het Sportpaleis in Antwerpen en de Brusselse Ancienne Belgique behoren binnen hun categorie tot de drukst bezochte concertzalen ter wereld. Dat blijkt dinsdag uit een ranking van het vakblad Pollstar.
Sven Michiels - Photography

Het Amerikaanse muziekblad Pollstar publiceert ieder jaar een top honderd van de concertzalen die wereldwijd het meest bezocht worden. De ranglijst is gebaseerd op het aantal tickets dat verkocht werd voor optredens tussen 1 januari en 31 december 2013.

Bij de arena's wordt de ranglijst aangevoerd door de Londense O2-Arena, met 2,1 miljoen verkochte concerttickets. De Phones 4u Arena in Manchester en het Barclays Center in New York vervolledigen de top drie. Het Sportpaleis in Antwerpen bezet de achtste plaats, met 741.319 verkochte kaartjes. Ook de Lotto Arena in Antwerpen (86ste) en de Grenslandhallen-Ethias Arena in Hasselt (94ste) halen de top honderd in deze categorie.

Bij de clubs wordt de ranglijst dan weer aangevoerd door House Of Blues in Boston (285.975 tickets), voor 9:30 Club in Washington (279.479). De Ancienne Belgique staat met 236.768 tickets op de 3de plaats.

"Als Vlaamse kunstinstelling bewijst de Ancienne Belgique met deze internationale erkenning hoe een kleine regio een reus kan zijn in het concertlandschap. Een reputatie waar ook het Sportpaleis met veel lef aan bijdraagt", zo reageert Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege dinsdag in een persbericht van de AB.