Stormschade West-Vlaanderen kan oplopen tot 10 miljoen euro

De schade van de zware storm die West-Vlaanderen twee weken geleden teisterde, kan oplopen tot 10 miljoen euro. Dat vernam de redactie van Focus-WTV dinsdag via de diensten van de provinciegouverneur. Als alle dossiers ingezameld zijn, zal provinciegouverneur Carl Decaluwé een aanvraag indienen om de storm te laten erkennen als natuurramp.

Na de storm riepen heel wat steden en gemeenten op om schadegevallen na de storm zo snel mogelijk te melden. In totaal werden al 500 dossiers opgemaakt, goed voor een som van 5 miljoen euro.

"Er zijn nu al elf gemeenten die volledige cijfers gegeven hebben. We komen op vijfhonderd schadegevallen, voor 5 miljoen euro. Dat zijn voorlopige cijfers. We verwachten om dat getal te verdubbelen als alle cijfers binnen zijn", zegt Dirk Demoor van het ministerie van Binnenlandse Zaken bij de diensten van de gouverneur in West-Vlaanderen. Brugge topte de ranking met 145 schadegevallen.

Als de storm officieel erkend wordt, maken de slachtoffers kans op een vergoeding van het rampenfonds.