Troonswisseling hapklare brok voor Aalsterse carnavalisten

Het koningshuis en de troonswisseling leverden verschillende Aalsterse carnavalsgroepen inspiratie voor de komende stoet, naast allerlei andere lokale en nationale thema's. Om parkeerproblemen voor toeschouwers te verlichten, werkt Aalst voor het eerst met een parkeergeleidingssysteem en gratis bussen.

Aan de 86ste carnavalsstoet, zondag 2 maart, nemen voorlopig tachtig groepen deel. Het koningshuis, met onder meer De Blijde Intrede, maar ook Prins Laurent, het 'pensioen' van de vorige paus, federale regels rond geluid en geluidsnormen, de discussie rond Zwarte Piet, de federale regering en het succesboek 'Vijftig Tinten Grijs' leveren inspiratie voor pitte wagens en uitrustingen. Ook lokale thema's, zoals onder meer het stadsbestuur, de verhuis van de stadsdiensten, infrastructuurwerken, de nieuwe afspraken om de stoet vlotter te doen verlopen, de nieuwe Prins Carnaval/kapper zullen de revue passeren.

Aan last-minute inspiratie ontbreekt het de losse groepen alvast niet. Na de ontbinding van de Aalsterse sp.a-afdeling en de oprichting van een nieuwe partij, komt nu ook nog de veroordeelde en aangehouden Eendracht Aalst-spits Stavros Glouftsis in het vizier.

Voor bezoekers aan de zondagsstoet ontwikkelde de Stad Aalst voor het eerst, met steun van de provincie Oost-Vlaanderen en een hele reeks bedrijven, een parkeergeleidingssysteem. Een blauwe pendelroute brengt bezoekers naar het industriegebied Wijngaardveld, een rode route tot het Industriepark Zuid (Erembodegem). Vanop de pendelparkings vertrekken om het kwartier pendelbussen, de laatste bus keert om 22 uur terug van de Veldstraat en het Kannunik Colinetplein.