Verkeerscontrole gericht op traag vervoer in West-Vlaanderen

In de politiezones Het Houtsche en Regio Tielt werd dinsdag een grootschalige verkeerscontrole georganiseerd gericht op het traag vervoer. Dat bevestigt commissaris Filip Feraux van de Regio Tielt. Er werden 40 processen verbaal opgesteld voor verschillende inbreuken.

De actie richtte zich in de eerste plaats op het oneigenlijk gebruik van landbouwvoertuigen. Meer en meer worden deze ingezet voor activiteiten die geen verband houden met de landbouw. Hierdoor neemt hun aanwezigheid op de openbare weg gestaag toe, met een verhoogd risico tot gevolg.

De actie werd uitgevoerd door vijftig personeelsleden van onder meer Vlabel (Agentschap Vlaamse belastingdienst) en politiezones Regio Tielt, Het Houtsche, Midow, Grensleie, Leuven, Gent, Brugge en Dendermonde. Provinciegouverneur Carl Decaluwé van West-Vlaanderen ondersteunde de actie en er was ook een vertegenwoordiger van het parket Brugge van de partij.

De controles vonden plaats in Beernem, Pittem, Lichtervelde en Ardooie. In totaal werden 55 landbouwvoertuigen gecontroleerd. Er werden een veertigtal processen verbaal opgesteld en dit voor verschillende inbreuken met betrekking tot de lading, verzekering, afmetingen en keuring. In de rand van deze actie werden ook snelheidscontroles verricht. 68 voertuigen werden geflitst. De controles hebben aangetoond dat verder toezicht noodzakelijk is.