Vlaamse zenders dienen klacht in tegen Bhaalu

De Vlaamse zenders Medialaan (VTM, 2BE, Vitaya), SBS (Vier, Vijf) en VRT (Eén, Canvas, Op 12) dienen samen een klacht in tegen televisieplatform Bhaalu. De omroepen vinden dat de videorecorder van Bhaalu het auteursrecht schendt.

Bhaalu werd in november gelanceerd. Met de videorecorder kunnen alle programma's die op televisie worden uitgezonden opgenomen worden.

De Vlaamse omroepen zien dat als een schending van het auteursrecht. Samen plannen ze drie juridische stappen. Ten eerste dienen ze een stakingsvordering in, die ervoor moet zorgen dat Bhaalu onmiddellijk stopt met Vlaamse zenders aan te bieden. Daarna volgt een procedure ten gronde, waarbij de omroepen een schadevergoeding zullen vragen.

Ten slotte is een procedure gepland bij de Vlaamse Regulator voor de Media, waar ze zullen pleiten dat Bhaalu hun signaalintegriteit schendt.