Waarom Jimmy Frey nooit getrouwd is

Donderdag wordt charmezanger Jimmy Frey opgenomen in de Eregalerij van Radio 2. In "Reyers laat" blikte hij terug op zijn rijkgevulde carrière, maar hij kwam ook persoonlijk uit de hoek. Hij legde uit waarom hij nooit getrouwd is. "Je kunt je dat beklagen", zegt hij. "Maar ik heb niemand ongelukkig willen maken."

Jimmy Frey had de reputatie een donjuan te zijn. Dat wil hij niet ontkennen, "maar ergens was ik ook een hele sentimentele lover. Te sentimenteel", zegt hij.

"Ik heb thuis de miserie meegemaakt dat het niet goed ging tussen mijn ouders", zegt hij. "Toen ik begon te begrijpen wat er gebeurde rondom mij, kon ik dat niet aan."

"Ik had kunnen trouwen, maar ik had schrik dat ik een beetje een aardje naar mijn vaartje had. Ik had succes en ik zou niet altijd kunnen weerstaan. Ik heb absoluut niemand willen ongelukkig maken."

"Ik had schrik om een huwelijk aan te gaan dat ik niet zou kunnen verderzetten. Ik heb het verdriet van mijn mama meegemaakt, en ik wou dat niet."

Jimmy Frey bevestigde in "Reyers laat" ook dat hij zeker zal optreden tijdens zijn inhuldiging in de Eregalerij van Radio 2. Hij herstelt momenteel van een operatie aan de knie. Vanaf midden april hoopt hij ook weer in de rest van Vlaanderen te kunnen optreden.