Weddenschap kost bedrijfsleider 5 miljoen euro

Niet alleen de Denver Broncos, ook de CEO van de Amerikaanse meubelketen Gallery Furniture, Jim McIngvale, zat in het verliezende kamp bij de afgelopen Super Bowl. Al wil hij dat zelf niet gezegd hebben. Hij had immers met zijn klanten vooraf een weddenschap afgesloten. Hij zou bij verlies van de Broncos het door hen aangekochte bedrag terugbetalen. En dat bedrag loopt nu op tot 7 miljoen dollar.
2014 AP

Er waren twee voorwaarden aan de terugbetaling verbonden: de Seattle Seahawks moesten de Super Bowl dus winnen en de klanten moesten voor minstens 6.000 dollar (4.500 euro) in de winkel gekocht hebben. Dit laatste gebeurde door ruim een 1.000-tal klanten. Een van de klanten was wel erg zeker van zijn stuk en kocht voor 30.000 dollar aan meubelen.

De 62-jarige McInIngvale, ook gekend als "Mattress Mack", op ABC News en sportzender ESPN: "Toen de verkopers mij tijdens de wedstrijd niet kwamen zeggen wat de tussenstand was, wist ik wel dat Seattle aan het winnen was."

"Mijn boekhouder had me gewaarschuwd dat het een absurd plan was. En dat ik daar nooit aan had mogen beginnen. Hij weet nu niet wat hem overkomt."

"Financieel gezien is dit natuurlijk geen goede zaak. Maar we hebben het bedrijf wel op de kaart gezet en de klanten positief benaderd. Zolang we dat kunnen doen, zal het bedrijf blijven groeien."

"We hebben meerdere video’s toegestuurd gekregen van winnaars die op hun bed rondspringen. Dus, het verlies dat wij maken is al lang goedgemaakt."

Uiteindelijk moet McIngvale dus een 7.000.000 dollar (ruim 5 miljoen euro) ophoesten. Dit zou ongeveer vijf procent van de jaaromzet van Gallery Furniture zijn.

lees ook