"Hello, My Name is Vladimir"-bier is niet voor homo's

De Schotse brouwerij Brewdog laat opnieuw van zich horen. Brewdog heeft een nieuw bier op de markt gebracht, genaamd "Hello, My Name is Vladimir", en protesteert daarmee -in aanloop naar de Olympische Winterspelen- tegen de antihomowetten in Rusland. Op het etiket staat ook speciaal vermeld dat het "geen bier is voor homo's".

Brewdog brengt voor speciale aangelegenheden wel meer opvallend bier uit. Zo ook in 2011 voor het huwelijk van Kate en William. Toen werd een biertje met Viagra en "lustopwekkende" chocolade gelanceerd, de Royal Virility Performance.

"We willen Rusland een spiegel voorhouden voor wat we aanvoelen als verkeerd", legt woordvoerder Neil Taylor uit. Op haar website omschrijft Brewdog zelf Hello, My Name is Vladimir als een bier voor "überheteromannen die halfnaakt paardrijden en die messen dragen". Waarmee overduidelijk de spot wordt gedreven met de Russische president Vladimir Poetin. Op de flessen prijken trouwens ook foto's van Poetin in Warhol-stijl.

De helft van de opbrengst van het bier zal gaan naar liefdadigheidsorganisaties die het opnemen voor minderheden. Hello, My Name is Vladimir zal in beperkte oplage verschijnen. Brewdog heeft alvast een krat naar het Kremlin opgestuurd.

lees ook