Belg omgekomen bij ongeval in Frankrijk

Een Belgische passagier van een vrachtwagen is gisteren omgekomen bij een auto-ongeval op de autosnelweg tussen Dijon en Bourg-en-Bresse. De bestuurster van de vrachtwagen, ook een Belgische, is zwaargewond. Dat melden Franse media.

Volgens de eerste getuigenissen is een Roemeense oplegger van zijn rijvak afgeweken. Hij is nadien door de vangrails gereden en in de andere rijrichting terechtgekomen. Daarbij sleurde hij een Porsche Panamera, die de oplegger op dat moment aan het voorbijsteken was, met zich mee. De oplegger is vervolgens gebotst met de Belgische vrachtwagen.

De passagier van de Belgische vrachtwagen overleefde de klap niet. Ook de passagier van de Porsche kwam om het leven. De bestuurder van de Porsche en de 42-jarige Belgische bestuurster van de vrachtwagen raakten zwaargewond.

De bestuurder van de Roemeense oplegger kwam er zonder veel kleerscheuren van af. Hij heeft de andere slachtoffers nog proberen te bevrijden.