Cateringbedrijf Compass Group bouwt nieuw centrum in Mechelen

Cateringbedrijf Compass Group gaat in april een gloednieuw centrum bouwen in Mechelen-Noord. Daar zullen elke dag 20.000 warme maaltijden bereid worden, voornamelijk voor scholen en zorginstellingen.

In totaal gaan er 40 mensen werken. Opmerkelijk: het worden géén koks, maar wél wetenschappers. Bio-ingenieurs en diëtisten stellen het menu samen en bekijken welke ingrediënten het beste bijeen passen als ze samen bereid worden.

"Daarnaast nemen we productiemedewerkers in dienst", zegt afgevaardigd bestuurder Marc Van Handenhoven."Zij leggen ingrediënten van hoge kwaliteit op het bord dat daarna naar de klant wordt vervoerd. Die moet de maaltijd enkele minuten in een speciale microgolfoven zetten waardoor de maaltijd wordt gestoomd. Die methode is goedkoper én levert een hogere kwaliteit op."

Deze werkwijze moet het bedrijf een energiebesparing van 20% opleveren. Het nieuwe productiecentrum moet volgend jaar klaar zijn. Het zal dan maaltijden leveren in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.