De spierwitte kangoeroe is gevangen

De spanning in de buurt van Rijsbergen in Nederland is voorbij. Gisteren brak daar een albinokangoeroe uit. Maar het spierwitte dier is vanmiddag alweer gevangen door een dierenarts. De kangoeroe werd verdoofd en wordt terug naar de eigenaar gebracht.

De politie organiseerde gisteren nog een klopjacht op de kangoeroe, maar stopte met de zoektocht toen bleek dat stress niet zo goed is voor het dier. Ook de eigenaar van de witte kangoeroe meldde zich bij de politie. Hij/zij ging ervan uit dat het dier uit zichzelf zou terugkeren naar huis. Dat gebeurde dus niet.

De kangoeroe werd vanmorgen nog door twitteraar Marcel Neijs gespot. Hij zag het dier opnieuw in het bos nabij zijn huis. Het is ook Neijs die gisteren een foto van de kangoeroe tweette.

Uiteindelijk werd de dierenpolitie erbij gehaald. Een dierenarts wist de witte kangoeroe te vangen door hem met een geweer te verdoven. Het buideldier kan nu terug naar de eigenaar, meldt de politie op Twitter.

Albinokangoeroes zijn eerder een zeldzaamheid. De kans dat er zo'n kangoeroe geboren wordt, is naar verluidt 1 op 20.000. (foto onder: een albinokangoeroe in het dierenpark Xixiakou in China)

imago stock&people

lees ook