Halle zoekt steun om mensen aan job te helpen

De stad Halle gaat samenwerken met de gemeenten Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Dilbeek om meer mensen aan een job te helpen.

In de Zennevallei is een op de vijf werklozen jonger dan 25 jaar. Volgens de stad Halle volstaat een afzonderlijke aanpak niet om de werkloosheid terug te dringen.

Daarom zal Halle samenwerken met drie andere gemeenten: Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Dilbeek. "Deze gemeenten hebben dezelfde problemen", zegt de Halse schepen van Tewerkstelling Peggy Massien (SP.A). "Samen kunnen we werken naar kansengroepen en naar jongeren zonder diploma."

De gemeenten krijgen samen 50.000 euro van Vlaanderen, geld waarmee ze volgend jaar onder meer een jobbeurs zullen organiseren. De VDAB van zijn kant bekijkt intussen of er ook een opleidingscentrum kan komen in Halle.