Labille: "Belgacom-topvrouw kan meer dan 650.000 euro verdienen"

De Belgacom-topvrouw Dominique Leroy kan volgens de woordvoerder van minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) meer dan de afgesproken limiet van 650.000 euro verdienen. Volgens Groen pleegt Labille daarmee woordbreuk.

De woordvoerder van minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) reageert op artikels in De Standaard en Het Nieuwsblad die beweren dat Dominique Leroy door allerlei extra's in werkelijkheid tot 800.000 euro per jaar kan verdienen. Volgens de kranten heeft Leroy naast haar loon nog recht op een groeps- en hospitalisatieverzekering, een apart budget voor een auto en enkele andere voordelen eigen aan Belgacom.

Leroy zelf bevestigde dat ze extra's heeft bovenop de 650.000 euro, maar "het zijn allemaal extra's die ik voordien bij Belgacom al had, en waarvan afgesproken was dat ik die zou kunnen behouden", klinkt het. Volgens Stefaan De Clerck, de voorzitter van de raad van bestuur, is er wel binnen het kader gebleven. Dat Leroy ook nog kan delen in een extra bonus is volgens hem evenmin abnormaal.

Groen is niet te spreken over de hele zaak. "Minister Labille (PS) pleegt woordbreuk over verloning van CEO's overheidsbedrijven", zegt Stefaan Van Hecke (Groen). "Hij probeert er nu een draai aan te geven om gezichtsverlies te vermijden maar het is duidelijk dat het loonplafond in de praktijk wordt omzeild. Het makkelijk omzeilen van het loonplafond toont aan dat er nood is aan een structureel wetgevend kader, iets waar Groen al eerder om vroeg."