Marathon van Brussel eindigt voortaan op De Brouckèreplein

Het De Brouckèreplein vervangt de Grote Markt als aankomstplaats voor de marathon van Brussel. Dat laat organisator Golazo sports weten.

"De aankomst op De Brouckère, in het hart van de stad, geeft nog meer prestige aan deze stadsmarathon", zegt Greg Broekmans namens Golazo sports. "De voorbije jaren groeiden we van 3.500 naar ruim 13.000 deelnemers. Dit jaar verwachten we zelfs 15.000 lopers van over de hele wereld aan de start. De verhuis van de Grote Markt naar De Brouckère is dus nodig. Het comfort voor de duizenden deelnemers in de aankomstzone zal hierdoor toenemen."

Brussels schepen van Sport en eerste Schepen Alain Courtois (MR), die mee naar een oplossing zocht voor de marathon, reageert erg tevreden. "Deze prestigieuze finishlocatie is niet alleen ruimer, maar garandeert ook een betere uitstroom van de deelnemers, wat het comfort voor de lopers aanzienlijk verhoogt. De passage op de Grote Markt blijft trouwens behouden en is zo goed voor een monumentale laatste kilometer."

De marathon (en halve marathon) vindt plaats op zondag 5 oktober. Inschrijven kan op www.brusselsmarathon.be.