McDonald's zit zonder ketchup in Argentinië

Fastfoodketen McDonald's zit zonder ketchup in Argentinië. De invoer van tomatensaus uit Chili is door de regering in het kader van een algemene invoerbeperking afgeremd. McDonald's verklaarde woensdag op Twitter dat het probleem de komende dagen opgelost moet worden.

"We willen onze volgers meedelen dat het gebrek aan ketchup in onze filialen tijdelijk is en we hopen het probleem snel opgelost te hebben", luidde het op het Twitter-account van McDonald's in Argentinië. De fastfood-keten troostte haar klanten met het aanbod aan andere sauzen voor bij de hamburgers en frietjes.

Een woordvoerder van de Amerikaanse onderneming bevestigde dat al een invoervergunning is uitgereikt en de ketchup-levering de komende dagen moet normaliseren.

Het bedrijf voert de ketchup uit Chili in voor de 210 filialen in Argentinië. De Argentijnse autoriteiten ondertekenen invoervergunningen in vele gevallen met grote vertraging, door het gebrek aan deviezen.