Nederlander aangehouden voor dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf

De Nederlandse autobestuurder die in november vorig jaar een 22-jarige vrouw doodreed aan de John Kennedylaan in Gent en vluchtmisdrijf pleegde, is aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat meldt het Gentse parket.

Het ongeval gebeurde op 14 november rond 7 uur aan de John Kennedylaan, ter hoogte van het staalbedrijf ArcelorMittal Gent. De bestuurder reed een 22-jarige vrouw uit Mol aan. Zij overleefde het ongeval niet. Een tweede fietsster, een vrouw van 24 uit Gent, werd niet aangereden maar werd in shock naar het ziekenhuis gebracht.

De man reed volgens de verkeersdeskundige aan de toegelaten snelheid van 90 kilometer per uur, maar de oorzaak van het ongeval was vermoedelijk intoxicatie van de bestuurder. De 25-jarige man was na het ongeval doorgereden naar zijn woonplaats in Sas van Gent, en werd daar opgepakt door de Nederlandse politie. De onderzoeksrechter in Gent had een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd, maar de man gaf zich dinsdag aan bij de Gentse politie. Hij is aangehouden voor onopzettelijke doding en vluchtmisdrijf. De Nederlander zal later dit jaar voor de politierechtbank verschijnen.