Olivier Goris wordt netmanager bij Eén

Olivier Goris, de programmadirecteur van Woestijnvis, wordt vanaf 1 juni de nieuwe netmanager van Eén. Dat melden VRT en Woestijnvis in een gezamenlijk persbericht. Goris volgt Jean Philip De Tender op, die vorig jaar overkoepelend manager Televisie bij de VRT werd. Bij Woestijnvis neemt Sam De Graeve de functie van Goris over.

"Dit voelt aan als de juiste stap op het juiste moment", zegt Goris. "Ik heb 17 prachtige jaren beleefd bij Woestijnvis. Ik heb er alle kansen gekregen en veel opgestoken van creatieve toptalenten en inspirerende collega's, maar het was stilaan tijd voor iets nieuws."

Goris werkte van bij de opstart van Woestijnvis, in 1997, bij het productiehuis. Hij werkte onder andere op de redactie van "Man bijt hond", "Alles kan beter", "In de gloria" en "De XII werken van Vanoudenhoven". In 2006 werd hij programmadirecteur.

Goris wil naar eigen zeggen de kans die de VRT hem aanbiedt niet laten liggen. "Dit is immers een van de mooiste jobs in de Vlaamse mediawereld. Bovendien is het bij de publieke omroep, die ik altijd een warm hart heb toegedragen.”

Peter Claes, algemeen directeur Media bij de VRT, reageert tevreden op de komst van Goris. "Hij brengt een rijke ervaring mee in de ontwikkeling van een uitzonderlijk programma-aanbod en ook in het coachen van creatieve teams", zegt hij.

Sam De Graeve wordt programmadirecteur bij Woestijnvis

Erik Watté, de gedelegeerd bestuurder van Woestijnvis, blikt tevreden terug op de naar eigen zeggen zeer goede samenwerking met Goris. "Hij stond de afgelopen jaren mee in voor de creatieve ontwikkeling van Woestijnvis", zegt hij.

Goris wordt als programmadirecteur bij het productiehuis opgevolgd door Sam De Graeve, die lange tijd eindredacteur was bij "De slimste mens ter wereld". Hij was ook hoofdredacteur van Humo van 2010 tot 2011. "Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met Sam", zegt Watté. "Met "De slimste mens ter wereld" heeft hij al meer dan zijn sporen verdiend."

De Graeve ziet zijn nieuwe functie alvast zitten. “Woestijnvis blijft de meest unieke omgeving voor vrijdenkende tv-makers van de lage landen", zegt hij. "De komende jaren zal deze groep creatievelingen nog meer het verschil maken op VIER en daarbuiten."