Ook C&A bant angorawol uit de rekken

In navolging van enkele andere kledingketens heeft nu ook C&A aangekondigd niet langer producten gemaakt van angorawol te verkopen. De beslissing is gevallen nadat dierenrechtenorganisatie PETA in China bewijsmateriaal op video had weten te verzamelen van de gruwelijke praktijk waarbij konijnen levend worden kaalgeplukt.

China is goed voor 90% van de wereldwijde productie van angorawol. De omstandigheden waarin die wordt "geoogst" zijn echter gruwelijk. Dat kon PETA op video vastleggen. Konijnen worden er vaak levend kaalgeplukt terwijl hun poten zitten vastgebonden of terwijl ze in de lucht hangen.

"Door het invoeren van een totaalverbod op producten met angorawol, heeft C&A de juiste beslissing genomen voor dieren en consumenten", zegt persvoorlichter van PETA Nederland, Tim Zijlstra. "PETA verzoekt alle retailers om het voorbeeld van C&A te volgen en te laten zien dat wreedheid tegen dieren niet in winkels thuis hoort."

Eerder beslisten winkelketens als H&M, Marks & Spencer, Gaastra, Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, Calvin Klein, Mango en Topshop angorawol uit de rekken te bannen.