Panda's Hao Hao en Xing Hui op 23 februari in België

De Chinese panda's Hao Hao en Xing Hui zullen op 23 februari neerstrijken op Belgische bodem. Dat hebben het dierenpark Pairi Daiza en het transportbedrijf DHL vandaag gemeld. De panda's zullen in China vertrekken na de traditionele afscheidsceremonie in het China Conservation and Research Center for the Giant Panda.

Bij de blijde intrede van de twee reuzenpanda's op 23 februari zal een welkomstceremonie plaatsvinden op de luchthaven van Zaventem. Vervolgens worden het wijfje Hao Hao (foto bovenaan) en het mannetje Xing Hui door DHL naar hun eindbestemming gebracht in het dierenpark in het Henegouwse Brugelette. Hun nieuwe habitat zal zich dan in het hart van de Chinese tuin van Pairi Daiza bevinden.

De twee vierjarige dieren zullen vijftien jaar in België blijven in het kader van een wetenschappelijke studie over een voortplantingsprogramma van reuzenpanda's. De wetenschappers die met de dieren zullen werken, krijgen daarbij de hulp van onderzoekers diergeneeskunde van de UGent. Het is de bedoeling bij te dragen aan een oplossing om de diersoort van het uitsterven te redden.

Er zijn nog maar 1.600 dieren van deze bedreigde soort in leven. De aankondiging van hun komst naar het Waalse dierenpark veroorzaakte vorig jaar nog een communautair relletje.