Peeters fluit De Crem terug over loonlastenverlaging

Een loonlastenverlaging is wel degelijk een prioriteit voor CD&V en moet in het volgende regeerakkoord staan. Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters, kopman voor zijn partij bij de komende verkiezingen, gezegd in "Villa Politica". Peeters fluit zo federaal minister Pieter De Crem terug. Die had eerder vandaag gezegd dat er geen ruimte is voor een bijkomende lastenverlaging.

Pieter De Crem had vanmorgen in De Standaard aangegeven dat er eerst sprake moet zijn van een economische groei van om en bij de 2 procent vooraleer er een bijkomende loonlastenverlaging zou kunnen komen.

De Crem wees erop dat het begrotingstekort ook teruggedrongen moet worden en de schuld onder controle moet worden gehouden. Met andere woorden: er is geen ruimte voor een lastenverlaging.

Volgens Kris Peeters is dat echter geen partijstandpunt, zo zei hij voor de microfoon van "Villa politica": "Dat is een standpunt van Pieter De Crem die natuurlijk bezorgd is over de volgende begrotingen in de volgende legislatuur, vooral op federaal vlak."

"Die bezorgdheid kan ik delen, maar wij hebben als CD&V heel duidelijk gezegd: voor ons moet er een serieus element in het volgende regeerakkoord zitten wat de loonkosten betreft. Sterker nog: wij hebben gezegd dat die loonkloof dichtgereden moet worden tegen 2018. Als dat niet in een regeerakkoord zit, zullen wij geen deel uitmaken van een regering. Dat is een heel duidelijk CD&V-standpunt."

Volgens Peeters drukte De Crem "een bezorgdheid uit die we allemaal hebben". "Maar wat het standpunt van CD&V betreft, is het zonneklaar: wij gaan er alles aan doen om die loonkloof te dichten, zo snel mogelijk en uiterlijk tegen 2018", benadrukte Peeters. "Ik ga ervan uit dat Pieter De Crem zich daarbij aansluit."