Peeters verdedigt zich tegen kritiek op verkiezingstoer

"Mijn werk voor het Vlaams Parlement en de Vlaamse regering blijft onverkort doorgaan. Wij draaien 7 op 7 om de belangen van Vlaanderen vorm te geven." Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) geantwoord op de kritiek in het Vlaams Parlement op de verkiezingstoer die Peeters is opgestart.

Afgelopen maandag gaf Peeters met een aantal bedrijfsbezoeken de aftrap voor "Kris Peeters on tour", zeg maar de start van de CD&V-verkiezingscampagne.

Het initiatief leverde Peeters al een portie kritiek op. Ook in het Vlaams Parlement kreeg het CD&V-boegbeeld tegenwind. Zo confronteerde Vlaams Belang-fractieleider Joris Van Hauthem Peeters met diens eigen uitspraken dat hij als minister-president "tot de finish" zou doorregeren. "Namens wie spreekt u nu vandaag? Als minister-president of als boegbeeld van de CD&V?"

Ook de andere oppositiepartijen namen Peeters in het vizier. "U werkt nu vier vijfde voor Vlaanderen en één vijfde voor CD&V. Maar er er is nog werk genoeg om voltijds voor Vlaanderen te gaan en niet vier vijfde", sneerde Groen-fractieleider Elisabeth Meuleman.

LDD'er Boudewijn Bouckaert trad haar bij: "Ik stel voor dat de Vlaamse regering een outsourcingcontract afsluit voor CD&V zodat u voor 20 procent voor de partij kan werken en voor 80 procent voor het parlement en de regering."

Peeters verdedigde zich met de stelling dat hij zowel voor het parlement als voor de regering "onverkort" zal doorwerken. Dat hij daarnaast bepaalde "opdrachten" uitvoert voor zijn partij staat volgens Peeters niet in de weg van zijn werk voor het parlement of de regering.

lees ook