Professor Vuye krijgt derde plaats op N-VA-lijst

Professor staatsrecht aan de Universiteit van Namen Hendrik Vuye krijgt de derde plaats op de Kamerlijst van N-VA in Vlaams-Brabant. Dat heeft N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts bevestigd. De N-VA ging in het verleden wel vaker te rade bij Vuye, die daarvoor in de Franstalige media de wind van voren kreeg.

"Als academicus bots je op een bepaald moment tegen je grenzen aan. Ik had steeds meer het gevoel in een woestijn te prediken, maar niets te kunnen veranderen. Ik heb de knoop al even doorgehakt, maar ik wilde per se de goedkeuring van de N-VA-leden uit Vlaams-Brabant. De steun van de basis is voor mij een essentiële voorwaarde. Ik wil geen 'politieke benoeming' zijn van de partijtop", zegt hij in een interview op Knack.be.

Twee jaar geleden kwam Vuye in een "stormpje" terecht na een opiniestuk. De RTBF had daarop aan zijn studenten aan de universiteit van Namen gevraagd of Vuye niet ontslagen moest worden. Vuye kreeg toen van de rechtenstudenten de prijs van beste professor.

lees ook