Red Hot Chili Peppers speelden niet live op Super Bowl

The Red Hot Chili Peppers speelden niet live tijdens de Super Bowl. Dat heeft de bassist van de band, Flea, toegegeven op hun website. De drum, bas en gitaar waren een dag eerder al opgenomen. De zang was wel live.
AP2014

Tijdens de Super Bowl waren er al geruchten dat de band niet live aan het spelen zou zijn. Zo was het enkele mensen opgevallen dat de instrumenten van de band niet ingeplugd waren. Dat klopt, zegt de bassist nu. "Toen ze ons vroegen om tijdens de Super Bowl op te treden, werd duidelijk gemaakt dat de zang live zou zijn, maar dat de drum, bas en gitaar zouden moeten worden opgenomen", klinkt het op de website.

Die vraag begrijpt de bassist. "Er zijn maar enkele minuten om het podium op te zetten. Er zijn zoveel zaken die fout kunnen lopen en die zo de muziek voor de mensen in het stadion en de mensen thuis kunnen verpesten."

Volgens Flea was het een bewuste keuze om hun instrumenten niet in te pluggen. "We dachten dat het beter was om niet te doen alsof."

Flea benadrukt dat de groep niet houdt van playbacken, maar dat dit evenement te groot was om om die reden te laten liggen.