Tien gewonden bij gasontploffing in Groot-Brittannië

Bij een gasontploffing in Clacton, een gemeente in het Engelse graafschap Essex, zijn vanmorgen tien mensen gewond geraakt. Dat melden de Britse media.

Twee huizen werden compleet vernietigd door de ontploffing die zich rond 8.30 uur lokale tijd voordeed. Ook een derde huis werd ernstig beschadigd. Andere huizen liepen nog schade op door het rondvliegend puin, schrijft The Telegraph.

Een man van in de zeventig werd met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, terwijl ook een vrouw van in de vijftig zware brandwonden opliep. Nog acht andere mensen werden naar het ziekenhuis gebracht, onder meer met gebroken benen en brandwonden. Vier van hen zijn intussen weer uit het ziekenhuis ontslagen.

Op de plaats van de ramp worden reddingshonden ingezet, om na te gaan of er niemand onder het puin ligt. Verschillende huizen in de omgeving werden ook ontruimd.

Over de exacte oorzaak van de ontploffing bestaat nog geen duidelijkheid. Paul Hill van de lokale brandweer verklaarde aan de Britse omroep BBC dat de gasexplosie zich wellicht in een van de getroffen huizen had voorgedaan. De ontploffing was "bijzonder" krachtig, zo klonk het nog.