Vier jongeren gaan strijd aan met werkloosheid in "Ooit komt het goed"

Vier jonge werkzoekenden gaan in het nieuwe programma "Ooit komt het goed" de strijd aan met de jeugdwerkloosheid. Terwijl Tomas, Stijn en Thibault op zoek gaan naar een job, gaat buurjongen Tijs op zoek naar het gat in de markt. Hun zoektocht is vanaf donderdag 20 februari te zien op Eén.
© VRT

23 procent van alle Belgische jongeren is momenteel werkloos. Zo ook Tomas, Stijn, Thibault en Tijs. Zij stapten een half jaar geleden naar Eén met de vraag of ze een programma mochten maken over werk zoeken. "Jullie betalen ons en wij gaan in die tijd op zoek naar een job. Daar maken wij een programma over. Zo hebben jullie aan het einde van de rit een nieuw programma en wij, hopelijk, een job", klonk het toen. Eén reageerde positief.

In het programma proberen Tomas, Stijn en Thibault op een eigenzinnige manier aan werk te geraken. Zo vragen ze zich af of het zou lukken om een sollicitatieprocedure over te slaan en in een bedrijf binnen te vallen en gewoon te starten met werken. En kan je solliciteren voor jobs waarvoor je niet het juiste diploma hebt? Terwijl de drie jongeren op zoek gaan naar een job, probeert Tijs op een andere manier geld te verdienen. Hij gaat op zoek naar het gat in de markt.