Vier nieuwe woontorens op Antwerpse Eilandje tegen 2016

Woensdag zijn in Antwerpen officieel vier nieuwe woontorens voorgesteld die zullen verrijzen aan het Kattendijkdok in de Antwerpse wijk Eilandje. Tegen 2016 moeten de torens van 16 verdiepingen hoog af zijn. Gezamenlijk tellen ze 298 appartementen. Onderaan is telkens commerciële ruimte voorzien.

Momenteel staan in de wijk al twee woontorens die door MBG werden gebouwd. Samen met investeerder Land Invest Group worden er tegen tegen 2016 nog vier exemplaren van zo'n 56 meter hoog bijgebouwd, waarmee het bouwproject op de Westkaai van het dok afgerond wordt. De ruwbouw van de derde toren is intussen bijna klaar.

"We zetten hier een belangrijke nieuwe stap in de opwaardering van het Eilandje, een van de snelst ontwikkelende buurten van Antwerpen. Dit project past ook volledig in onze doelstelling om meer tweeverdieners naar onze stad te lokken", aldus schepen voor Ruimtelijke Ordening Rob Van de Velde (N-VA).

De zes torens krijgen per twee exemplaren eigen vormgeving en materialen, waardoor het concept van drie tweelingtorens ontstaat. De vier nieuwste torens werden ontworpen door David Chipperfield Architects, ELD, Dé Architecten nv en Tony Fretton Architects.