"Bakske vol met stro" en "Daar gaat ze" in Eregalerij

In het Casino-Kursaal in Oostende heeft de jaarlijkse Eregalerij van Radio 2 en Sabam plaatsgevonden. Jimmy Frey en Salvatore Adamo werden bekroond voor hun hele carrière. Er zijn ook vier liedjes zijn opgenomen in de Eregalerij, nummers van Clouseau, Will Tura, The Machines en Urbanus.
© VRT - BMUSS

Jimmy Frey en Salvatore Adamo zijn dus de nieuwe aanwinsten in de Eregalerij voor een leven vol muziek. Beiden staan al meer dan 50 jaar op de planken. Dat ze de bekroning zouden krijgen, was in december vorig jaar al bekendgemaakt.

Tijdens de show van vanavond, die gepresenteerd werd door Christel Van Dijck en Jelle Cleymans , volgde hun officiële inhuldiging. Adamo, die wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht, kreeg zijn trofee uit handen van Europees president Herman Van Rompuy.

De vier nieuwe nummers in de Eregalerij waren nog niet bekend. Het gaat om "(I see) the lies in your eyes" van The Machines, "Bakske vol met stro" van Urbanus, "Daar gaat ze" van Clouseau en "Ik mis je zo" van Will Tura. Alle vier de uitvoerders van de nummers waren aanwezig in Oostende om hun prijs in ontvangst te nemen.

Onder anderen Peter Van Laet, Jelle Cleymans, Margriet Hermans en dochter Celien, Marble Sounds en Hooverphonic brachten hulde aan de bekroonde artiesten tijdens de show.

Eerbetoon aan overleden Johnny White

Will Tura, Willy Willy, Sabien Tiels en Udo brachten een "in memoriam" ter ere van Johnny White, die vorige maand stierf. In 2003 werd "Verloren hart, verloren droom" van de charmezanger nog opgenomen in De Eregalerij. Ook Miel Cools, Ke Riema, Fons Sijmons (The Scabs) en Patrick De Witte werden herdacht.

© VRT - BMUSS
© VRT - BMUSS
© VRT - BMUSS
© VRT - BMUSS
© VRT - BMUSS