"Beschermde" plek voor Annick De Ridder op N-VA-lijst

De Antwerpse N-VA-lijsten voor de verkiezingen van 25 mei zijn verder aangevuld. Het gaat met name om de "beschermde plaatsen", de plaatsen die op basis van de verkiezingsuitslag van 2010 verkiesbaar zijn. Onder anderen Klara-presentatrice Manuela Van Werde en ex-Open VLD'ster Annick De Ridder krijgen zo'n "veilige" plek.

Vorige week al waren de eerste twee plaatsen en de lijstduwers bekendgemaakt van de Antwerpse lijsten. Bart De Wever trekt zoals bekend de Kamerlijst, gevolgd door Zuhal Demir en Peter Deroover. Jan Jambon duwt.

Op de vierde plaats vinden we Kamerlid en Lierse schepen Bert Wollants, de vijfde plaats gaat naar Kamerlid en Aartselaars burgemeester Sophie De Wit, op zes vinden we Antwerps schepen Rob Van De Velde. Plaats zeven en acht worden ingenomen door Jan De Haes, N-VA-fractieleider in de provincieraad en Koen Metsu, burgemeester van Edegem. Valerie Van Peel, OCWM-voorzitter in Kapellen, staat op plaats negen, gevolgd door Yoleen Van Camp, een jonge doctorandus medische wetenschappen uit Kasterlee. Zelfstandig verzekeraar Johan Klaps uit Antwerpen is de eerste opvolger.

Annick De Ridder op drie op lijst Vlaams Parlement

De lijst voor het Vlaams Parlement wordt getrokken door de Antwerpse OCMW-voorzitter en Vlaams Parlementslid Liesbeth Homans. Vlaams Parlementslid Kris Van Dijck staat op de tweede plaats. Vlaams minister Philippe Muyters duwt.

Op de derde plaats vinden we Vlaams Parlementslid en ex-Open VLD'ster Annick De Ridder. Marc Hendrickx, Vlaams Parlementslid en eerste schepen in Mechelen, neemt de vierde plaats in. Paul Van Miert, schepen uit Oud-Turnhout, staat op 5, Klara-presentatrice Manuela Van Werde op 6, gevolgd door Herman Wijnants, de voorzitter van voetbalclub Westerlo. Op de 8e plaats staat Kathleen Krekels, schepen in Schilde en logopediste, op 9 Peter Wouters, districtsburgemeester van Deurne. Kamerlid Jan Van Esbroeck vinden we op 10, Sofie Joosen, schepen in Duffel, op 11 en Vlaams Parlementslid Goedele Vermeiren uit Mortsel op de 12e plaats. Vlaams Parlementslid en burgemeester van Geel Vera Celis is eerste opvolger voor de lijst van het Vlaams Parlement.

Op zaterdag 22 februari liggen de volledige kieslijsten voor op de partijraad van de N-VA, om daar definitief goedgekeurd te worden.

lees ook