"Eekhoorn op de barbecue. Lekker!"

Misschien denkt u bij "eekhoorns" onmiddellijk aan uw kindertijd, toen de tekenfilmfiguurtjes Knabbel en Babbel het tv-scherm sierden. Wellicht ook daarom dat niet iedereen onmiddellijk dolenthousiast bleek, toen kok Jos Hubau zopas besliste om in zijn restaurant ’t Konijntje in Kluisbergen eekhoorn te serveren. Op MNM gaf Hubau deze ochtend wat meer uitleg:
AP2011

"Het lekkerst zijn ze op de barbecue of op de grill."

"Het is allemaal zoals je het zelf wil bekijken. Ik maak wel konijn klaar, maar ik draag geen angora. Als ik zie hoe die dieren behandeld worden. Dan wordt dat helemaal iets anders."

"Ik maak grijze eekhoorns klaar en die zijn veel agressiever."

"Natuurlijk is er een bepaalde aaibaarheidsfactor. Maar het is lekker, een fijn gerecht. En het is niet duurder dan biefstuk."

"Protestgroepen heb ik hier nog niet gezien. Ik ga dat ook niet in groten getale binnenhalen. Het is gewoon een suggestie op de menukaart."

"Mijn zoontje van zeven weet nog niet dat ik eekhoorns ga klaarmaken."

lees ook