"Een broertje? Maar ik wil een zus!"

"Als ie maar gezond is!" Zo reageren ouders vaak om hun lichte teleurstelling te verwerken, als hun baby een ander geslacht heeft dan ze eigenlijk stiekem gehoopt hadden. Kinderen daarentegen gooien zonder schroom hun eerste emoties zomaar op tafel. Zo ook de driejarige Cambria Job uit Salem, Oregon (VS). Toen ze te horen kreeg dat ze een broertje kreeg, bleek de ontgoocheling immens. Het filmpje daarvan werd de afgelopen dagen wereldwijd verspreid.

Papa Parker en moeder Rashelle, zelf niet wetende wat het geslacht van hun nieuwe baby zou zijn, brachten zichzelf en hun dochter op de hoogte in hun auto, geparkeerd nabij een winkelcentrum. Als Rashelle het geslacht van een papiertje, hen bezorgd door de gynaecoloog, kan aflezen, roept ze: "It’s a boy!", waarop Cambria tot twee keer vraagt: "It’s a girl?" Om daarna luid te schreeuwen: “Ik wil een zus!” en vervolgens nog luider een huilbui aan te vatten.

Er was duidelijk een gevoelige snaar geraakt. "Ook nu nog blijft het onderwerp een heikel punt. Ze wilde zo graag een zusje. Maar geleidelijk aan leert ze het wel te aanvaarden", verduidelijkte Rashelle op ABC News.

Hier kunt u het filmpje bekijken.

lees ook