"Klacht tegen Tomorrowland onder voorbehoud"

De buurtbewoners die het niet pikken dat het dancefestival Tomorrowland gespreid wordt over 2 weekends in plaats van 1, gaan nog niet meteen een klacht indienen. Eerst komt er nog een overleg met de organisatie. Dat heeft de advocate van de buurtbewoners gezegd in "Reyers laat".

De vorige jaren duurde Tomorrowland 3 dagen, maar dit jaar duurt het festival in De Schorre in Boom 2 weekends en dus 6 dagen. Enkele buurtbewoners (advocaat Griet Cnudde wil niet zeggen hoeveel precies) zijn daar tegen en dreigen met een rechtszaak.

Cnudde zei in de studio van "Reyers laat" dat die klacht "onder voorbehoud" is. Eerst komt er nog een overleg met de organisatie. "We willen dit niet procedureel uitspitten als dat niet nodig is. De bedoeling is om aan een oplossing te werken", zei Cnudde.  

Cnudde betwijfelt wel of er een onderhandelde oplossing kan komen. "We gaan samenzitten om te kijken wat technisch mogelijk is, maar ik betwijfel of de geluidsniveaus kunnen worden gereduceerd, zodat de mensen in de buurt kunnen slapen."

Dat enkelingen een groot en succesvol festival als Tomorrowland stokken in de wielen kunnen steken, is volgens Cnudde geen bezwaar. "Hebben die mensen dan geen recht op slaap, omdat ze in de minderheid zijn? Het is verkeerd om die minderheid dood te duwen."

Zaterdag om 11 uur start overigens de Belgische verkoop van tickets voor Tomorrowland. Wie tickets wil kopen, moet zich registreren voor morgen 18 uur. Net als vorig jaar is de helft van de tickets, 180.000 deze editie, beschikbaar voor Belgen. Het andere deel van de tickets gaat een week later in verkoop.