"Lang leve de tv!" lokte al 50.000 bezoekers

De tentoonstelling "Lang leve de tv! 60 jaar televisie" heeft vandaag haar 50.000e bezoeker over de vloer gekregen. De studenten Katelijne Bogaerts en Dries Van Gasse uit Sint-Niklaas kregen een ruiker bloemen, een boek over 60 jaar televisie en een cd met tv-tunes. De expo wordt verlengd tot 18 mei.

Het was de Gentse schepen van Cultuur Annelies Storms (SP.A) die de 50.000e bezoeker ontving. Op weekdagen komen gemiddeld 400 bezoekers over de vloer, op zondag kan dat oplopen tot 1.500 à 2.000 mensen. Er wordt gemikt op 100.000 bezoekers, volgens de organisatie voldoet de opkomst aan de verwachtingen.

Vanwege het grote succes wordt de expo over de geschiedenis van de Vlaamse televisie verlengd. "Lang leve de tv!", dat plaatsvindt in de Sint-Pietersabdij in Gent, sluit haar deuren niet op 27 april zoals oorspronkelijk was gepland, maar op zondag 18 mei.

Op geregelde tijdstippen worden er de komende weken ook meet & greets georganiseerd met verschillende tv-personages. De komende weken ontvangt de tentoonstelling onder anderen Tom Waes, Ben Crabbé en Marcel Vanthilt.

Meer informatie vindt u op www.langlevedetv.be.