Aandeel van Twitter krijgt forse klap

Op de beurs van New York is de koers van het socialemediabedrijf Twitter fors gedaald na tegenvallende cijfers. Twitter staat nu op een verlies van meer dan 20%.
AP2013

Voor de koersval maakte Twitter teleurstellende cijfers bekend. Zo werd in het vierde kwartaal een verlies van 511 miljoen dollar geleden. In het laatste kwartaal van 2012 was dat nog slechts een verlies van 8,7 miljoen dollar. In dat cijfer zit wel de kost voor de opties voor aandelen die aan het personeel waren toegewezen bij de beursgang van het bedrijf. Het was de eerste keer dat Twitter resultaten bekendmaakte sinds de beursgang vorig jaar.

Nog vervelender is dat het aantal nieuwe mensen die twitteren steeds trager toeneemt. In het vorige kwartaal is het aantal gebruikers van Twitter met 3,8% gestegen. In de voorgaande kwartalen was dat gemiddeld met 10%.

Ook lijken die gebruikers niet zo vaak op Twitter te klikken als tevoren. Wereldwijd zouden er nu 241 miljoen gebruikers van Twitter zijn. Toch is niet alles slecht. Zo is de omzet vorig jaar meer dan verdubbeld tot 665 miljoen dollar.

Hoe dan ook is het aandeel op de beurs van New York bij de opening met meer dan 20% onderuit gegaan. De koers van Twitter ligt nu op iets meer dan 50 dollar per aandeel. Sinds de beursgang is het aandeel van Twitter overigens fors in waarde gestegen. Sommige analisten vonden die stijging overdreven en mogelijk is er nu een correctie aan de gang.

AP2013