AB InBev neemt Amerikaanse Blue Point Brewery over

De Braziliaans-Belgische biergigant AB InBev heeft de Amerikaanse brouwer van speciaalbieren Blue Point uit Long Island in de staat New York overgenomen. De overnameprijs is niet bekend gemaakt, maar volgens sommige media betaalt AB InBev 24 miljoen dollar. AB InBev belooft dat de brouwerij in Patchogue op Long Island behouden blijft en wil er zelfs investeren.

AB InBev verstevigt zo zijn positie op de snelgroeiende Amerikaanse markt van craft beer of speciaalbieren en wil zo een beetje het fletse imago van massabieren in de VS temperen. In 2011 nam AB InBev ook al de Goose Island Brewery over.

Blue Point werd in 1997 opgericht door Mark Buford en Peter Cotter en heeft 40 speciaalbieren in de portefeuille. Daarbij zijn Toasted Lager dat in 2006 de Gouden Medaille won op de World Beer Cup Awards en merken zoals Hoptical Illusion en Blueberry Ale.

In de VS zijn meer dan 2.700 kleine of microbrouwers actief die vaak naar Belgisch voorbeeld speciaalbieren brouwen. In de VS is er steeds meer vraag naar dat soort bieren, waarvan velen het label “Belgian styled” meekrijgen.