Antwerpse cinema Cartoon's eind februari weer open

Op de laatste dag van deze maand gaat de Antwerpse cinema Cartoon's opnieuw open. De cinema werd in september vorig jaar failliet verklaard, een nieuwe uitbater gaf het gebouw een grondige opknapbeurt.

Cartoon's, gelegen in een steegje in het historische centrum van Antwerpen tussen het stadhuis en de Scheldekaaien, was sinds de start in 1978 uitgegroeid tot een echt begrip in het Antwerpse en Vlaamse bioscooplandschap.

Grote blockbusters waren er zelden te zien. De programmatie bestond voornamelijk uit Europese films en arthouseproducties, die in piepkleine zaaltjes werden afgespeeld. Vooral onder studenten was de cinema erg populair.

De cinema werd in september vorig jaar failliet verklaard. De bioscoop zat toen al een tijdje in de slechte papieren na het overlijden van de voornaamste geldschieter, een Nederlander. Nieuwe uitbaters nemen de cinema nu over.

Volgens de nieuwe uitbaters - de Belgische Lumière Group en de Nederlandse filmdistributeur Wild Bunch - ademt de Cartoon's nog altijd hetzelfde authentieke gevoel uit als vroeger, maar de drie zalen van de bioscoop kregen wel een stevige opknapbeurt. Ook het Cartoon's café gaat opnieuw open.

Elke dag zullen er vier tot vijf filmvoorstellingen per zaal zijn. Het aanbod zal bestaan uit een mengeling van kleinere alternatieve films en iets grotere publiekstrekkers.