Bejaarde vrouw levensgevaarlijk gewond bij ongeval in Kluizen

Een 76-jarige vrouw uit Ertvelde is gisteren zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval op de Noordlaan in Kluizen. De vrouw reed met haar Peugeot vermoedelijk achteraan in op een voorligger, waardoor haar wagen in de gracht terechtkwam. Ze is niet meer in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde rond 16.15 uur in Kluizen in de richting van Evergem. Twee wagens botsten tussen de kruispunten met de Toekomststraat en de Kloosterstraat tegen elkaar. Door de klap belandde de wagen van de bejaarde bestuurder eerst tegen een boom en zo in de gracht.

De vrouw zat gekneld in haar wagen en moest door de brandweer bevrijd worden. Een ambulance bracht haar dan met spoed in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Gent. Haar passagier raakte ook gewond en moest ook worden verzorgd. Hij was er echter minder erg aan toe dan de vrouw. In de andere wagen bleef iedereen ongedeerd.

De Noordlaan werd meteen erna afgesloten in beide richtingen voor alle verkeer. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Die besloot dat geen van beide voertuigen te snel reed.

De exacte omstandigheden zijn voorlopig onduidelijk, maar vermoedelijk raakten beide voertuigen betrokken in een kop-staartaanrijding. Rond 19 uur was de deskundige klaar met zijn onderzoek en kon een takelwagen beide voertuigen meenemen.