Brussels Parlementslid Paul De Ridder duwt N-VA-lijst Brussel

Brussels Parlementslid Paul De Ridder zal de N-VA-lijst voor het Brussels Parlement duwen tijdens de komende verkiezingen. Tweede op die lijst wordt jurist Liesbet Dhaene. Dat heeft de Brusselse fractie van de partij bekendgemaakt.

Eerder was al bekendgemaakt dat Johan Van den Driessche en Karl Vanlouwe respectievelijk de lijst voor het Brussels Parlement en de Brusselse lijst voor het Vlaams Parlement zouden trekken.

Lijstduwer voor het Brussels Parlement wordt zetelend Brussels parlementslid Paul De Ridder. Eerste opvolger is Lieven De Rouck, voorzitter van N-VA Brussel sinds 2010.

Op plaats twee voor de lijst voor het Brussels Parlement wordt de 37-jarige juriste Liesbet Dhaene uit Oudergem. Op drie staat Cieltje Van Achter, beleidsmedewerkster bij de Vlaamse Overheid uit Schaarbeek. De vierde plaats wordt bekleed door Dirk Berckmans, ambtenaar bij de FOD Financiën en sinds 2012 gemeenteraadslid in Sint-Jans-Molenbeek.

N-VA-senator Karl Vanlouwe uit Ganshoren trekt de Brusselse lijst voor het Vlaams Parlement. Oud-leerkracht en huidig bediende bij een multinational Sara Rampelberg uit Jette staat op de tweede plaats. Lijstduwer is Magda Debrouwer. Zij komt uit de farmaceutische sector en is voorzitter van de afdeling N-VA Brussel-Stad. Eerste opvolger is Lieven Tack uit Sint-Joost, professor aan het Europacollege en adjunct-kabinetschef bij minister Bourgeois.

lees ook