Burgemeester van Overijse gaat in zee met de N-VA

Burgemeester van Overijse Dirk Brankaer zal bij de komende verkiezingen op de Vlaamse lijst van de N-VA staan. Dat is opmerkelijk want tot nu toe was hij zowel op Vlaams als nationaal niveau een zogenoemd "ongebonden" politicus. Enkel in Overijse was hij in een lokale partij actief.

"Ik ben een overtuigde Vlaming", motiveert Brankaer zijn beslissing. "Ik heb me steeds ingezet voor de splitsing van BHV. De N-VA is de beste weg naar een grotere zelfstandigheid voor Vlaanderen."

Brankaer wil dan ook enkel op een Vlaamse lijst gaan staan. "Het Vlaams Parlement is het enige parlement dat me interesseert", stelt hij. Op die lijst heeft hij de 7e plaats gekregen. "Dat is misschien geen zekere plaats, maar strijden maakt deel uit van het politieke spel."