Een derde meer winst voor Walt Disney

Het Amerikaanse entertainmentconcern Walt Disney heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2013/2014 33% meer winst geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg bij alle onderdelen van het bedrijf, met een procentuele uitschieter bij de studiotak dankzij de populaire films "Frozen" en "Thor: the dark world".

Disney rapporteerde gisteren een nettowinst van 1,84 miljard dollar in vergelijking met 1,38 miljard dollar een jaar eerder. De omzet nam met 9 procent toe tot 12,3 miljard dollar. Daarvan kwam 5,3 miljard dollar uit de zenders die het bedrijf exploiteert. De pretparken van het concern brachten nog eens 3,6 miljard dollar op en films en merchandising de rest.

De film "Frozen" werd op 22 november wereldwijd uitgebracht en is tot dusver goed voor 865 miljoen dollar. Daarmee is het een van de best lopende films van het bedrijf ooit.