Harley-Davidson van paus geveild voor 210.000 euro

De Harley-Davidson die paus Franciscus vorig jaar kreeg tijdens een ontmoeting met liefhebbers van het legendarische Amerikaanse motormerk in Rome, is in Parijs geveild voor 210.000 euro. De waarde was geschat tussen 12.000 en 15.000 euro, zo heeft het veilinghuis Bonhams laten weten. De opbrengst gaat naar de katholieke organisatie Caritas.
AP2014

De paus zegende in juni 2013 honderden Harley-Davidsons, ter gelegenheid van de 110e verjaardag van het merk. Op de benzinetank van de Dyna Super Glide die de kerkvorst kreeg, staat zijn handtekening. Franciscus zat nooit achter het stuur van de motorfiets.

De identiteit van de koper is niet bekend. De opbrengst gaat naar Caritas, dat de fondsen zal gebruiken voor de renovatie van haar opvangcentrum voor daklozen in het centraal station van Rome.