Italiaanse marine redt meer dan 1.100 asielzoekers op 1 dag

De Italiaanse marine heeft op 1 dag tijd 1.123 asielzoekers gered uit bootjes die Europa probeerden te bereiken. De vluchtelingen waren met in totaal 9 boten vanuit Sub-Saharisch Afrika vertrokken richting Europa. Begin dit jaar was er al een sterke toestroom van vooral Afrikaanse migranten naar Italië.
Archiefbeeld

De marine liet weten dat 2 marineschepen 788 vluchtelingen opgepikt hebben uit 8 deels zeeonwaardige boten. Nog eens 335 anderen bevonden zich op een laatste boot, die door een douaneschip werd gevonden. Ze zijn vermoedelijk vertrokken vanuit Sub-Saharisch Afrika.

Helikopters van de marine zagen de overvolle bootjes varen, waarna de marineschepen de asielzoekers konden redden. De vluchtelingen worden nu naar de haven van de Oost-Siciliaanse stad Augusta gebracht, waar ze vrijdag zouden aankomen.

Begin dit jaar was er al een sterke toestroom van vooral Afrikaanse migranten naar Italië. Door het slechte weer in de Middellandse Zee was die toestroom even verminderd.