Nyrstar slikt zwaar verlies

Nyrstar heeft vorig jaar een verlies in de boeken geschreven van 195 miljoen euro, dubbel zo veel als in 2012. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de mijnbouw- en metaalonderneming.

De onderliggende EBITDA (winst voor intrest, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) van de groep bedroeg vorig jaar 185 miljoen euro. Dat is 16% minder dan in 2012. Een daling die gedeeltelijk het gevolg is van dalende prijzen van onder meer zink, zilver, koper en goud.

Er wordt geen dividend uitgekeerd. In de vooruitzichten blijft CEO Roland Junck op de vlakte. "Vooruitblikkend beseffen we dat 2014 een belangrijk jaar wordt voor Nyrstar. Hoewel er vroege tekenen van verbetering merkbaar zijn op de markten waar we opereren, zijn we ons bewust van de noodzaak van een voorzichtige en gedisciplineerde aanpak voor het beheer van de onderneming".