Opnieuw vergissing bij uitsturen hulpdiensten in West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen heeft zich gisteren opnieuw een probleem voorgedaan bij het uitsturen van de hulpdiensten. Een man uit Meulebeke die een zwaar hartinfarct had, werd door het brandweerkorps van Ingelmunster uit zijn huis geholpen. Dat korps moest daarvoor 4 kilometer afleggen, terwijl het korps van Meulebeke zich op 200 meter afstand bevond.

Na de Babylonische spraakverwarring rond Moorsele en Moorslede eerder deze week, heeft zich in West-Vlaanderen gisteren opnieuw een incident voorgedaan bij het uitsturen van hulpdiensten.

Dit keer ging het om een man in Meulebeke die hulp nodig had toen hij een zwaar hartinfarct kreeg. Hij moest met een ladderwagen van de brandweer zijn huis uit worden geholpen. In plaats van het korps in Meulebeke uit te sturen, dat tweehonderd meter ver zit, werd de brandweer van Ingelmunster ingeschakeld. Dat moest vier kilometer afleggen.

De man liep geen extra risico omdat er al een mugdienst ter plekke was. Maar Gouverneur Carl Decaluwé wil toch weten wat er precies is fout gelopen. "Op het eerste gezicht gaat het om een menselijke fout, niet om een fout in het computersysteem", zegt hij. "Het slachtoffer is nooit in gevaar geweest, maar de brandladder liet wel lang op zich wachten."