Oud-bandlid van Krezip heeft lymfeklierkanker

Annelies Kuijsters, de vroegere toetseniste van de Nederlandse band Krezip, heeft lymfeklierkanker. Dat laat de muzikante weten op de website van de groep, die in 2009 uit elkaar ging.

Op de website van Krezip schrijft Kuijsters dat zij en haar gezin momenteel een moeilijke periode beleven. De 31-jarige muzikante laat ook weten dat de behandeling in volle gang is met chemotherapie en bestralingen.

"Op dit moment is ook voor mij en mijn gezin een moeilijke periode gekomen. In december is bij mij lymfeklierkanker ontdekt. Voor mij en de mensen om me heen een grote schok. Zeker omdat mijn vader vier jaar geleden aan dezelfde ziekte is overleden. Ondanks de verschrikkelijke onzekerheid die kanker met zich meebrengt, is de prognose gelukkig goed en de behandeling is gericht op genezing."

"De behandeling is intensief, maar deze situatie brengt ook dingen waar we enorm blij en dankbaar voor zijn. De steun die we van onze omgeving krijgen is echt immens", zegt Kuijsters. Krezip scoorde in 2000 een grote hit met "I would stay", maar daarna werd het stil rond de band. In 2009 zetten ze er een punt achter.