Personeel rusthuis Zelzate werkt vandaag in pyjama

Een opmerkelijk zicht in het OCMW-rusthuis van Zelzate vandaag: uit protest tegen de privatiseringsplannen van het gemeentebestuur is het personeel er gekleed in pyjama aan de slag gegaan. Gisteren was nog verontwaardiging ontstaan rond het gerucht dat de bewoners 2 dagen niet zouden worden aangekleed, maar daar blijkt niks van aan.

De ludieke actie van het personeel komt niet toevallig. Het wil het gemeentebestuur van Zelzate onder druk zetten af te zien van de privatiseringsplannen voor het OCMW-rusthuis.

Gisteren was de verontwaardiging nog groot omdat het personeel van plan zou zijn geweest de bewoners 2 dagen lang niet aan- of uit te kleden. "Dat was nooit de bedoeling", benadrukt Peter Wieme van het ACV. "Het plan was en is gewoon om de bewoners en hun familie maximaal bij de actie te betrekken om de druk op het gemeentebestuur te verhogen. Eén van de ideeën daarbij was de bewoners te vragen uit protest een pyjama aan te trekken."