PP wil zendtijd op Franstalige tv bekomen via de rechter

De Personenpartij (PP) van Mischael Modrikamen gaat de Franstalige tv-zenders RTBF en RTL-TVi dagvaarden om voldoende zendtijd te krijgen in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei. Dat heeft Modrikamen vandaag bekendgemaakt.
Archieffoto

De PP berekende dat ze de voorbije twee jaar slechts twee keer uitgenodigd is geweest voor een uitzending van het politieke debatprogramma "Mise au point" op de RTBF. In tegenstelling tot de PTB (de Franstalige tegenhanger van de PVDA) en het FDF, die vaker aan bod kwamen.

Bij de commerciële zender RTL-TVi is de toestand nog bedroevender, stelt de PP. Daar is de partij sinds oktober 2010 niet meer aan bod gekomen.

"De PP heeft geen toegang tot de nationale tv-zenders en dat is niet normaal", benadrukt Modrikamen. De partij is daarom van plan om de zenders volgende week te dagvaarden om meer zendtijd op te eisen.

lees ook