Schilderij van Van Gogh geveild voor 20,3 miljoen euro

Een schilderij van Vincent van Gogh heeft op een veiling in Londen 20,3 miljoen euro opgebracht. "L'homme est en mer" ("De man is op zee", 1889) was daarmee een van de topstukken van de veiling.
AFP ImageForum

Een schilderij van Camille Pissarro wisselde voor bijna 24 miljoen euro van eigenaar, het hoogste bedrag van deze veiling.

Het werk "Le Boulevard Montmartre, matinée de printemps" uit 1897, dat een straatbeeld in de Parijse wijk Montmartre toont, was geschat op 8 tot 12 miljoen euro. Het schilderij is een van de belangrijkste van Pissarro en was ooit nog in het bezit van de Duitse industrieel en kunstverzamelaar Max Silberberg.

Bij de veiling van werken uit het impressionisme, het surrealisme en de moderne kunst ging ook een vrouwenportret van Henri Matisse onder de hamer. "Boléro Violet" bracht 10,9 miljoen euro op, waar de raming uitging van een bedrag tussen 7,8 en 10,2 miljoen euro. Het werk "Le Violoncelliste" van Marc Chagall haalde 8,4 miljoen euro, terwijl het schilderij op maximaal 4,8 miljoen euro geschat was.

In totaal werd voor ruim 196 miljoen euro aan impressionistische, moderne en surrealistische kunstwerken verkocht.